Home

Welkom bij Kwibus!

Welkom op de website van Kwibus!

Kwibus maakt voorstellingen voor jong en oud. Voorstellingen met vrolijke en serieuze onderwerpen. Toneel en musicals. Altijd verrassend. Gespeeld en gemaakt door kinderen, jongeren en volwassenen.

Kwibus maakt theater met jou!

twitter-logoFacebook-logo

 

 

MEESPELEN EN KIJKEN

productiehuis200wijmakentheater164
Kwibus maakt 3, 4 en soms wel 5 voorstellingen per jaar. Wil je meespelen in een musical of toneelstuk?
Dat kan ook! Kijk hierboven bij "meedoen".

Voorstellingen van Kwibus zijn te zien in theater Pantalone.
Kaartjes voor de voorstellingen kun je reserveren via www.theaterpantalone.nl
of kopen bij "Uit in IJsselstein" in de bibliotheek.

THEATER CURSUSSEN

PROEF01 KWI poster A1 cursussen lessen 2019 vo1

theaterschool200px
Musicallessen voor kinderen en jongeren.
Zanglessen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

 

Een proefles volgen kan ook!

 Klik op de rode letters voor meer informatie.

algemene voorwaarden meespelen

1. Spelersbijdrage 

 

Theaterstichting Kwibus maakt veel mooie voorstellingen en om dat te kunnen financieren betalen alle spelers een kleine bijdrage. Met dit geld verwarmen we het gebouw, kopen we stof, zorgen we voor promotiemateriaal, is er gratis ranja, koffie en thee tijdens de repetities en houden we de prijs van de toegangskaarten voor iedereen betaalbaar. 
 

1.1 Hoeveel het totale bedrag is hangt af van of je al ‘vriend van Kwibus bent’’ of nog niet en je leeftijd.  

 

1.1.1 Supervriend volwassenen = €30 euro + €55 euro spelerskosten 

  • Ben je al Supervriend betaal je dus nog de spelerskosten = €55 euro 
  • Ben je nog geen Supervriend dan betaal je dus allebei = €85 euro

 

1.1.2 Kinderen tot 18 jaar zijn Juniorvriend = €19,50 euro + €32,50 spelerskosten.  

  • Ben je al Juniorvriend betaal je dus nog de spelerskosten = €32,50 euro 
  • Ben je nog geen Juniorvriend dan betaal je dus allebei = €52 euro 

 

1.2 De vriendenbijdrage geldt voor het hele theaterseizoen waarin de voorstelling speelt. Een theaterseizoen loopt van september tot september. Heb je automatische incasso voor je vriendenbijdrage dan mag je dat bedrag van het totaal (vriendenbijdrage + spelersbijdrage) afhalen. De incasso wordt jaarlijks in de zomer, maar voor 1 september verwerkt. 

 

1.3 Als je Juniorvriend bent of Supervriend krijg je korting op Kwibusvoorstellingen en je krijgt het Kwibusnieuws thuisgestuurd.  

 

1.4 Je kunt de spelersbijdrage en vriendenbijdrage betalen door het bedrag over te maken op rekening  
IBAN NL88INGB0009148640 t.n.v. Stichting Vrienden van Kwibus.  
Omdat de naam van degene die het geld overmaakt soms anders is dan die van de speler vermeld je altijd je naam. 

 

1.5 De betaling moet zijn voldaan voor de derde repetitie. Als je ondanks herhaaldelijke verzoeken niet betaalt, behoudt Stichting Kwibus het recht voor de samenwerking eenzijdig te beëindigen en je rol aan iemand anders te geven.  

 

1.6 Zijn er omstandigheden waardoor je de bijdrage niet kan betalen of heb je een U-pas? Neem dan even contact op met onze penningmeester voor aanvullende afspraken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

 

2. Extra activiteiten 
 

Een productie maken kost veel tijd en energie. Omdat Theater Pantalone en Kwibus draaien op vrijwilligers zorgen we er met elkaar voor dat alles voor elkaar komt.  

 

2.1 Alle spelers (of hun ouders/verzorgers) doen, buiten de voorstelling om, nog twee extra activiteiten om te helpen. Denk aan: bardienst, grimeren bij een voorstelling, extra promotionele activiteiten, enzovoorts.   

 

2.2 De regisseur verstrekt aan het begin van de repitities een lijst waarop je kunt intekenen wat je wil doen.  

 

2.3 Je helpt, indien nodig, ook mee met het verzorgen van kleding. Van ouders/verzorgers wordt in dat geval verwacht dat zij in voorkomende gevallen zorgdragen voor de kleding van hun kind.

 

  

3. Promotie 

 

Het is natuurlijk de bedoeling dat iedereen naar de voorstelling komt kijken! Het mooiste is om te spelen voor een uitverkochte zaal. En wie zijn de beste personen om reclame te maken? De spelers en hun familie en vrienden natuurlijk! 

 

3.1 We verwachten dat je de PR-commissie in ieder geval helpt met het volgende: 

  • Like en deel zoveel mogelijk berichten over de voorstelling op social media. Zowel Kwibus als Theater Pantalone zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Je kunt ons natuurlijk ook taggen als je zelf een leuk bericht over de voorstelling hebt geplaatst. 
  • Je verspreidt in je privékring zoveel mogelijk flyers (idee: per post familie en vrienden uitnodigen als ‘verrassing voor degene die meespeelt’, neem flyers mee naar school, naar je werk of de sportschool)  
  • Hang een poster voor je raam 
  • We organiseren voor de voorstelling altijd een flyer-event in het stadje. We verwachten dat je daarbij bent. Vaak is dat al in kleding van de voorstelling. 

 

 

4. Foto- en video-opnamen 

 

Om de voorstelling te promoten maken we filmopnamen (zoals een trailer) en foto’s. Die gebruiken we op social media, maar ook voor bijvoorbeeld nieuwsbrieven, de website en de krant.  
Daarnaast gebruiken we de foto’s en filmpjes ook als blijvende herinnering aan de voorstelling.  

 

4.1 Iedereen krijgt na afloop de foto’s en de filmregistratie en Kwibus houdt ze natuurlijk ook voor het archief.  

 

4.2 Als je meespeelt geef jij (of je ouders) automatisch toestemming aan Kwibus om foto’s van jou te mogen gebruiken voor promotionele doeleinden en te bewaren in ons archief.

 

4.3 Stichting Kwibus behoudt zich het recht voor om uiteindelijk te bepalen welke beelden worden gebruikt voor promotionele doeleinden en welke niet.  

 

4.4 Maak je zelf foto’s of filmpjes over de voorstelling om te plaatsen op Social Media? Vraag dan altijd toestemming aan degenen die erop staan. Als je geen toestemming krijgt, mag je het beeldmateriaal niet gebruiken. 
 

 

5. Repetities 

 

5.1 Je moet alle repetitieavonden beschikbaar zijn en op tijd zijn. Er komt meestal ruim van tevoren een repetitieschema. Je hoeft niet te komen als je niet aan de beurt bent. Als je niet kunt dan meld je je ruim op tijd af bij de regisseur. 

 

5.2 We verwachten veel enthousiasme. Je moet thuis de teksten leren en de aanwijzingen die je tijdens de repetities hebt gekregen. 

 

5.3 Alle spullen die je krijgt bij de repetities, zoals de tekstboeken, liedjes, bladmuziek en muziekbanden, zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet voor andere doeleinden worden gebruikt dan de voorstelling. 
 

 

6. Persoonlijke gegevens 

 

6.1 Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor communicatie ten behoeve van de voorstelling.  

 

6.2 Je gegevens worden niet zonder jouw toestemming gedeeld met een derde partij.  

 

6.3 WhatsApp-groepen worden alleen gemaakt met uitdrukkelijke (mondelinge) toestemming van de deelnemers. 

 

6.4 Een telefoonnummer, adres of mailadres van iemand anders mag niet zomaar onderling worden gedeeld. Dat moet je eerst even vragen aan de betrokkene. 

 

7. Sociale veiligheid

 

7.1 Theaterstichting Kwibus vindt het belangrijk dat iedereen respectvol met elkaar omgaat. Daarvoor hebben we een paar gedragsregels opgesteld. Als je akkoord gaat met met deze voorwaarden, ga je ook automatisch akkoord met deze gedragsregels. Deze vind je hier.
 
7.2 Mocht het nodig zijn, dan kun je contact opnemen met onze vertrouwenspersoon.
Meer informatie daarover tref je hier.